Bli en rockmusiker

Bli en rockmusiker

Drömmer du om att stå på scenen varje kväll och turnera över hela världen? Spela musik med ditt eget band och skapa musik som älskas av olika typer av människor? Bara fantasin sätter gränser för hur långt du kan gå i denna typ av karriär. Vägen dit är ofta allt annat än enkel och du får vara beredd på att göra stora uppoffringar. Många av dagens stora stjärnor började sin karriär med att spela för tomma stolar ute i små byar. De gav dock aldrig upp och trodde på sitt band och sin musik hela vägen. Detta samtidigt som de hade ett vanligt jobb som de inte tyckte om bara för att kunna betala hyran. Det är svårt i början och du kommer inte ha några fina lyxhotell eller en stor turnébuss att skylta med. Du måste göra det för att du älskar musiken.

Den första frågan som du bör ställa dig är varför du vill bli en rockstjärna. Är det för att du älskar musik mer än någonting annat eller beror det på allt runt omkring? Om det är på grund av det sistnämnda alternativet bör du se dig om efter en annan karriär. Det märks väldigt tydligt vilka som spelar musik för att de älskar det och vilka som bara vill bli kända. Det går alltså inte att bluffa sig till en karriär som rockstjärna. Du kommer snabbt märka om detta är något som passar dig när du börjar spela runt om i landet. Att ständigt vara på resande fot kan vara väldigt påfrestande och du märker snabbt om det här är ett yrke för dig eller inte. Du kan alltså inte räkna med glitter och lyx från första början.

Vilken typ av musiker vill du vara?

Det finns flera olika frågor som du bör ha svar på innan du går vidare med din dröm. Är det någon speciell genre du brinner lite extra för? Hur bra är du på det du vill göra för tillfället? Vill du spela i ett band och i så fall vad vill du ha för roll i bandet? Vad har du för personlighet och hur kan du utnyttja denna till din fördel? Om du till exempel är en person som älskar att stå i centrum och har mycket karisma kanske du passar bäst som sångare. Under förutsättning att du kan sjunga såklart. Om du är mer blyg och gillar att stå i bakgrunden kanske du ska anpassa dig efter detta. Det är väldigt svårt att hitta harmoni i ett band och det gäller att lyckas med detta för att ni ska ha en chans.

Lär dig spela ett instrument

Detta låter kanske självklart men det är verkligen viktigt att du kan bemästra det instrument som du vill spela. Annars kommer du aldrig kunna titulera dig själv som rockstjärna. Om du inte redan har ett instrument är första steget att införskaffa det så snart som möjligt. Ta lektioner och spela varje ledig sekund för att bli så bra som möjligt. Eftersom det kan vara väldigt dyrt att köpa ett nytt instrument kan du också se dig om efter ett begagnat. Om du inte lärde dig spela ett instrument när du var barn får du räkna med att vägen till att bli duktig kan vara lite längre. Ditt motto bör vara att övning ger färdighet och du bör kämpa hela tiden för att utvecklas. Detsamma gäller om du vill bli sångare. Du måste du sjunga så ofta du kan för att utvecklas.

Börja lokalt

En annan fråga som du och ditt eventuella band bör ställa er är vilken typ av musik ni vill spela. När ni vet svaret på detta bör ni också kolla upp vart denna musik är mest populär. Kanske finns det någon klubb i närheten där ni bor som är inriktade på just den musiken? Hör med dem om ni kan få spela en kväll. Var också noga med att knyta kontakter och prata med folk som är intresserade av samma musik. Du vet aldrig vem som känner vem eller när en möjlighet kan dyka upp. Detta kommer också hjälpa till att bygga upp ett självförtroende och lära er att tro på er själva. Tänk också på att utnyttja internet och lägga upp videos på när ni spelar musik. Det är många som har blivit upptäckta på detta sätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *